Musea

De regio heeft veel te bieden op het gebied van cultuur. Leiden heeft een groot aantal musea, zoals De Lakenhal, Naturalis, Museum Boerhaave en het Rijksmuseum van Oudheden. In Corpus kunt u een reis door de mens maken. Ook de Hortus Botanicus is een bezoek meer dan waard. En als u na het ‘cultuur snuiven’ nog lekker ergens iets wilt drinken of eten, kunt u kiezen uit enorme diversiteit aan restaurantjes.

Door de centrale ligging zijn ook de musea en bezienswaardigheden van bijvoorbeeld Den Haag, Delft, Rotterdam en Amsterdam goed te bereiken. In Den Haag is een bezoek aan miniatuurstad Madurodam zeer de moeite waard. Ook op het gebied van schilderkunst zit u in Den Haag goed, wat dacht u van Panorama Mesdag, Het Mauritshuis met zijn Vermeers en Rembrandts, of het Haags Gemeentemuseum met werken van onder andere Mondriaan.

De bollenstreek, de regio waar Warmond aan grenst, is natuurlijk zeer bekend van bloemenvelden en de Keukenhof. Maar ook van Space Expo, het ruimtevaartmuseum van ESA in Noordwijk. Amsterdam ligt op slechts een half uur rijden met haar Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, de Hermitage, het Scheepvaartmuseum, Science Center NEMO en nog veel meer prachtige musea en activiteiten.

Theater

Zowel in Leiden, Den Haag als Amsterdam treft u diverse theaters aan waar prachtige producties draaien. Ideaal voor een écht avondje uit en allemaal op maximaal een half uur rijden. Een paar suggesties: het Circustheater en Diligentia in Den Haag. De Kleine Komedie, De la Mar, Carré en het Concertgebouw in Amsterdam om maar een paar te noemen. Dat wordt genieten!